Veckolöfte = sortera alla pensionspapper...

Veckolöfte. OK, jag ska börja sortera ut bland böckerna. Det mesta blir aldrig läst igen. Inte av mig i alla fall.

lördag 22 januari 2011

Rostade mandlar

Först och främst - GRATULERAR på födelsedagen A! 
Vad vore jobbet utan dig, jag vill inte ens veta!

Detta är mina otroligt goda rostade mandlar. Nyttiga, glutenfria och ett utmärkt sätt att få kolla på två avsnitt av "In treatment"!
Skålla 1 kg sötmandlar, slå av vattnet i ett durkslag och spola med kallt vatten.
Sätt på något bra på tvn, typ din favoritserie på dvd. Ploppa ut mandlarna ur skalen, det går lätt så länge de är fuktiga. Ha alla i en långpanna, krydda ordentligt med salt och t ex piri-piri.
Rosta 3x10 minuter i 200 grader, rör om med jämna mellanrum och använd näsan så att de inte bränns! Eftertorka i på 100 grader med ugnsluckan på glänt, kanske 1 timme. Mmmm - supergott!

Nu ska jag gå ut i TV-rummet och titta på de flotta lamporna jag köpte idag - Åke är som vanligt snäll och packar -/sätter upp/kopplar in. Hittade även en blommig lampa till vardagsrummet - foto kommer, man blir glad bara av att se den! Allt detta inhandlades i glädjen över att jag hittade ett par perfekta skor att Madeiravandra i - i källaren - ingångna och allt.

Lovetexten räddades ur en tvål för 200 år sedan. Den finns alltid någonstans i huset.

1 kommentar:

  1. Dessa mandlar var GRYMT goda. Tackar för receptet. Trevligt med nyinköpta lampor. Själv handlade jag lite nya blommor i lördags. Sådant är också trevligt och gör en glad.
    Kram

    SvaraRadera