Veckolöfte = sortera alla pensionspapper...

Veckolöfte. OK, jag ska börja sortera ut bland böckerna. Det mesta blir aldrig läst igen. Inte av mig i alla fall.

fredag 22 juli 2011

Att döda en gädda

En gädda som legat en stund i luften blir slemmig. Så slemmig att slemmet bildar trekanter mellan fingrarna. Att få ner en sådan gädda i en plastpåse är inte lätt, men det klarar en åttaåring - om morsan och storasyster gjort naturtrogna kräkljud och skrattat hysteriskt medan gäddan slunkit omkring i hinken. Nämnda gädda är dödad på botten av eka med tre hårda "batongslag". Detta måste jag fråga tremänningen A om imorgon när han kommer hit på våfflor. Då ska han även rensa gäddan - något Buster kallar att dissekera.

Vår lilla släkt verkar stor just nu, efter pappas kusinträff och Busters fiskafänge med mina något skjutglada tremänningar. Pappa var så glad och fick sådan energi när alla åkt att han klippte gräsmattan och slipade spröjsar, jag är glad för hans skull! Medan kusinerna med respektive var här skötte jag det praktiska, någon gång ska jag absolut ha diskmaskin på landet! Viola och Buster var helt exemplariska och jag naturligtvis patetiskt stolt.

Igår städade jag husets sista rum - pappas. Otaliga papperslappar, förpackningar och sparade tidningsartiklar, jag går noggrannt igenom allt för att inte råka slänga ett kvitto som är garantisedeln på senast inköpta, för mig helt okända, maskin. Men det är väldigt härligt att städa ett rum en gång om året, dammråttorna skapar ett skurvatten fyllt av bevis! Om ingen varit där och smygstädat förstås. Det har ingen i pappas rum - tro mig.

Vi badade i tunnan igår också. Skitskönt att ligga där och veta att jag gjort bästa tidsuppskattningen av storhandling med barn. 1,5 timmar inkl restid - hur tänkte morfar nu? OK, han visste tydligen inte att vi alltid går en sväng in på leksaksaffären, och att man av princip inte stressar på biblioteket. Samt att man ALLTID slänger återvinningssoporna när man är i stan. 2,5 timmar alltså.

Mina dåliga nerver fick mig att ringa Torsten idag igen, för att kolla att han inte sålt soffan till någon annan. Det hade han inte. Åke vill hämta den så fort som möjligt. OK då, sa jag, medan jag jublade inombords. Pappa är engagerad som barnvakt och jag redan halvvägs till Gbg i tankarna.

Min tremänning har lärt mig att det tar två timmar att elda upp en hund. Jag är djupt tacksam att jag inte själv måste prova mig fram till den kunskapen!

1 kommentar:

  1. HA HA, ser framför mig hur ni försöker fånga en slemmig gädda som ligger i en hink :o) Tur att Buster lyckades bättre.

    Klart att man slinker in på en leksaksaffär om det ligger i närheten samt att man slänger återvinningssopor när man ändå åker iväg :o) 2,5 timmar tycker jag var bra jobbat.

    Kram

    SvaraRadera