Veckolöfte = sortera alla pensionspapper...

Veckolöfte. OK, jag ska börja sortera ut bland böckerna. Det mesta blir aldrig läst igen. Inte av mig i alla fall.

måndag 13 februari 2012

Två kalas på samma dag

Gå på kurs! Det används ju fortfarande som tips till singlar. Här kommer ett mer specificerat; träffa möbelnördar på kurs i möbeltapetsering. Men sköna nördar, kvinnor mellan 25 och 60, fast beslutna att strippa sin möbel och sedan klä på den igen enligt en gudomlig plan. Tre timmar stod jag dubbelvikt över min lilla sypuff, när fröken Viveka harklade sig och sa att vi skulle packa ihop gick jag - fortfarande dubbelvikt - bort med min lilla utrustningskorg. Du vet att du kan höja ditt bord va? sa Siv. Alltså, jag förstår att hon inte sagt något förut - hon var ju hypnotiserad av sin fåtölj. I fredags frossade jag i möbeltyger, nu ska puffen bli orange-gul-röd. Och med bollfrans längst ner. Självklart, äntligen bollfrans.

I lördags var jag en sådärmamma. Tackade ja till ett 50-årsparty trots att Viola fyllde 12. Och hade sjukt kul där tills musiken slutade och vi blev utkörda. Min bordsherre beskrevs som "han står i dörröppningen, han har flinten hitåt". Ojdå, tänkte jag. Men så är det med 50-årskalas, det finns alla grader av huvudtäckning. Men det var fantastiskt att träffa Karl W, som såg ut exakt som pappa Karl W gjorde på 70-talet - och dessutom hade en son som heter Karl W. Johan A hade den goda smaken att utbrista när han kom upp redan som talare nummer två Åh vad bra, jag kan ju bli så full. Alla vi som var med visste precis vad han menade och skrek av skratt.

I lördags lurade vi Viola - inte ofta det går numera. Den fina tårtan hade vi smugglat ner i källaren och hon trodde faktiskt att det skulle bli en nyttig fruktsallad som enda fika på hennes kalas. Med mungiporna i knähöjd tände hon ljusen och hjälpte till att duka. När Åke sedan kom upp med tårtan - vilken lycka. Sedan visade det sig att hon verkligen trodde på det där med fruktsalladterrorn och jag hittat på det. Va?! Hur tänkte hon?

2 kommentarer:

  1. Det låter som om puffen kommer att bli en riktigt fin Anna-puff!! Längtar efter att få se resultatet :o)

    Söta Viola som trodde att fruktsallad var det som skulle bjudas på. Härligt att en prinsesstårta kan ge så mycket glädje :o)

    Vill gärna höra mer om det förvirrade kvartsamtalet... ha ha

    KRam kram

    SvaraRadera
  2. Du är så bra som tar tag i att gå på kurs, det är ju skitkul. En tapetserarkurs har jag funderat på alldeles för många årtionden, kanske blir en pensionärskurs? Jag har en fotpall som morfar gjort som behöver byta kläder.
    Är der svårt?

    SvaraRadera